Przygotowanie: Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać jajka, przyprawy i ocet. Ciasto winno być trochę gęstsze niż ciasto na naleśniki. Pieczarki pokroić w ćwiartki,wrzucić do ciasta i wymieszać. Na patelni rozgrzać dużo oleju - tak by pieczarki były zatopione co najmniej do połowy. Smażyć po kilka sztuk, wyjmować łyżką cedzakową na ręcznik papierowy.
Sos z słodko-pikantny: Składniki:
4 łyżki octu
3 łyżki wody
2 łyżki sosu sojowego
trochę soku z cytryny
5 łyżek cukru
2 ząbki czosnku
szczypta imbiru
1 papryczka chili
Przygotowanie:
Czosnek i papryczkę drobno pokroić i wymieszać z resztą składników.
Lubię takie pikantne potrawy :)
OdpowiedzUsuń