Składniki:
- 4 filety rybne (u mnie miruna)
- 1/2 papryki żółtej
- 1/2 papryki czerwonej
- 1 średni pomidor
- 1 średnia cebula
- pół pęczka natki pietruszki
- 1 papryczka chili (ja używam takich)
- 3 łyżki keczupu
- sok z połowy cytryny
- 5 łyżek oleju
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 190°C (termoobieg). Do żaroodpornego naczynia wlewamy 2 łyżki oleju
i układamy w nim filety, wcześniej potraktowane z dwóch stron solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Kiedy piekarnik się nagrzewa, na drobną kosteczkę kroimy papryki, cebulę, obranego pomidora, pietruszkę i papryczkę chili. Delikatnie mieszamy i dodajemy 3 łyżki oleju i keczup. Salsę układamy na każdy filet i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15 - 20 minut. Moje danie podałam z delikatną sałatką i grzankami z białego pieczywa.
Kiedy piekarnik się nagrzewa, na drobną kosteczkę kroimy papryki, cebulę, obranego pomidora, pietruszkę i papryczkę chili. Delikatnie mieszamy i dodajemy 3 łyżki oleju i keczup. Salsę układamy na każdy filet i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 15 - 20 minut. Moje danie podałam z delikatną sałatką i grzankami z białego pieczywa.
Smacznego!
Spróbowałem sam zrobić, wyszło świetne!
OdpowiedzUsuń